maanantai 15. huhtikuuta 2013

Tervetuloa Aberdeeniin - Welcome to Obar Dheathain

Saavuin Aberdeeniin Köpenhaminan ja Stavangerin kautta. Kummassakin puhalteli kolea tuuli, mutta täällä pellot jo vihertävät ja aurinko paistaa. Puissa on jo silmuja ja paikoin kevätkukatkin kukkivat.



Olen tullut tänne oppimaan jotaikin uutta. Kävin saavuttuani kiertelemässä Aberdeenin vanhassa kaupungissa, jossa myös yliopisto sijaitsee. Opiskelijat olivat juuri päässeet luennoilta ja kadut olivat täynnä nauravia nuoria. Monikielinen puheensorina kaikui kapeilla kivisillä kaduilla ja virittelipä joku porukka jo kitaroitaan ja lauluääniäänkin kevään kunniaksi.

Aberdeeniä sanotaan Euroopan energiapääkaupungiksi, mutta ihan ensi silmäyksellä se ei siltä vaikuta. Lentokoneesta bongasin viisi tuulivoimalaa. Ainakin osa näytti olevan maalaistalojen (tosin aika suurten sellaisten) läheisyydessä. Kaupungin keskustassa näkymä on varmaankin hieman erilainen.

Yliopiston kirjasto on valtavan upea rakennus. Se sijaitsee ihan vanhan kaupungin kupeessa, kuitenkaan riitelemättä sen kummemmin ympäristönsä kanssa. Ehkä pitänee selvittää, minkälainen prosessi kirjaston rakentaminen on ollut. Miettikääpä, jos Lappeenrannan linnoitukseenkin rakennettaisiin tuollainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti